Centerslagteren

14. Hel kylling med tomater og hvidløg

14. Hel kylling med tomater og hvidløg

Ingredienser

  • 1 landkylling på ca. 1,5 kg (f.eks. fransk label rouge kylling)
  • 1 øko. citron
  • 1 bundt timian
  • 8-10 fed hvidløg
  • 4-5 store solmodne tomater
  • ½ dl hvidvin
  • 100 g smør

Skyl tomater, citron og timian, halvér tomaterne og skær citronen groft ud.

Pil hvidløgene og knus dem med et knivblad.

Hak halvdelen af hvidløgene groft og kom dem op i et ildfast fad sammen med tomaterne og halvdelen af timianen.

Hæld et skvæt go' olie henover, drys med lidt sukker, salt og peber og vend det hele godt sammen. Hæld hvidvinen ved.

Dup kyllingen tør med køkkenrulle - både ind- og udvendig. Krydr med masser af salt og peber, og kom det sidste timian og hvidløg ind i den, sammen med den groft udskårne citron.

Læg kyllingen i fadet med tomater eller på en rist over fadet, og læg et par smørklatter på den.

Steg den i midten af ovnen ved 200°C i 80-90 minutter. Smør kyllingen med saltet, smør en gang hvert 15-30 minutter. (jo oftere jo bedre).

Tjek om kyllingen er færdig ved at skære forsigtigt ned ved et af lårene. Hvis saften, der løber ud, er helt klar, så er kyllingen færdig.

Lad kyllingen hvile et kvarters tid og parter den så - lad evt. tomaterne holde sig varme i ovnen imens.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.