Centerslagteren

06. Marineret skinkeculotte med ovnkartofler

06. Marineret skinkeculotte med ovnkartofler

Ingredienser

  • 1 marineret skinkeculotte
  • 2 dl vand
  • Ovnkartofler
  • 750 g kartofler i tynde skiver
  • 2 spsk. hakket rødløg
  • 50 g smør smeltet
  • 1 tsk. groft salt

Sauce

  • 2 dl fløde
  • 2 spsk. lys saucejævner
  • kulør
  • ½ tsk. groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 300 g salat eller
  • 600 g grøntsager

Læg culotten i et ovnfast fad og hæld vand ved. Steg culotten midt i ovnen i ca. 55 minutter ved 160°C. Tag stegen ud af ovnen og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, der skal vise 60°C, før stegen er færdig. Hæld skyen op i en gryde og lad stegen hvile tildækket, til kartoflerne er færdige.

Ovnkartofler
Skru ovnen op på 225°C. Læg kartoflerne lagvis med rødløg i 6 små ovnfaste portionsfade (ca. 12 cm i diameter) og hæld smør over. Drys med salt. Steg kartoflerne midt i ovnen i ca. ½ time.

Sauce
Varm skyen op og tilsæt piskefløden. Jævn saucen med saucejævner og kog den igennem ved svag varme. Tilsæt kulør og smag til med salt og peber.

Ved serveringen
Skær culotten i meget tynde skiver.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.