Centerslagteren

05. Kalkunschnitzler med svampesauce og ærter

05. Kalkunschnitzler med svampesauce og ærter

Ingredienser

  • 4 kalkunschnitzler
  • 400 g frosne ærter
  • 250 g mørke champignoner
  • 250 g østershatte
  • 2 løg
  • 2,5 dl piskefløde
  • ½ bundt frisk timian
  • ½ dl cognac
  • 650 g små kartofler
  • 1 helt hvidløg
  • ½ bundt timian
  • Olivenolie, salt og peber

Tænd ovnen på 200° C. Skær kartoflerne halvt igennem og steg dem i olivenolie på en pande. Når kartoflerne har fået god farve, tilsættes timian og de halverede hvidløgsfed. Krydr med salt og peber.

Kom dernæst kartoflerne i ovnen i en bradepande i ca. 15 minutter.

Skær champignoner og østershatte i mindre stykker. Halvér løget og skær det i skiver. Rist svampene i olivenolie, når svampene har taget farve, tilsættes løgene. Tilsæt cognac og sæt så ild til blandingen, så svampene bliver flamberet.

Kom fløde ved og lad det simre ind stille og roligt. Smag til med salt, peber og friskhakket timian.

Kom ærterne i en lille gryde med 1 liter kogende vand tilsat salt i 2 minutter.

Steg kalkunschnitzlerne på en meget varm pande, ca. 4-5 minutter på hver side.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.