Centerslagteren

01. Skinke med savoy salat og hvid kardemommesauce

01. Skinke med savoy salat og hvid kardemommesauce

Ingredienser

  • 1 skinke ca. 800 g
  • 1 stk. savojkål i kvarte
  • 1 stegepose
  • 10 g smør
  • ½ tsk. groft salt
  • 125 g rødløg i tynde både
  • 10 g smør
  • ¼ spsk. mørk balsamicoeddike
  • ¼ tsk. sukker
  • ⅛ tsk. groft salt
  • Hvid kardemommesauce
  • 1¼ spsk. hvedemel
  • 2 dl sødmælk
  • ¼ tsk. stødt kardemomme
  • ¼ tsk. groft salt
  • Friskkværnet peber

Skinke med savoy salat og hvid kardemommesauce
Smørdampet savojkål og ovnbagte rødløg

Kom skinken i en gryde med kogende vand. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 50 min. til 1 time. Mål med et stegetermometer kødets centrumtemperatur. Den skal være ca. 70°. Tag gryden af varmen og lad skinken hvile i ca. 15 minutter.

Smørdampet savojkål og ovnbagte rødløg
Læg savojkål, fedtstof og salt i stegeposen. Luk posen og læg den i den ene side af en bageplade. Klip et lille hul øverst i stegeposen.

Fordel rødløgene i et ovnfast fad (5 x 17 x 29 cm) og kom fedtstof, eddike, sukker og salt på løgene. Sæt løgene ved siden af kålene på pladen og bag dem midt i ovnen - vend løgene en enkelt gang. Tag savojkålen ud af ovnen efter ca. ½ time og bag løgene færdige de sidste 10 minutter af bagetiden. Klip et hjørne af stegeposen, hæld ”lagen" fra og gem den.

Hvid kardemommesauce
Pisk mel og 5 spsk. af mælken sammen i en tykbundet gryde. Pisk resten af mælken i og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 minutter. Tilsæt 1 dl "lage" fra kålen og 1 dl af kogelagen fra skinken, kardemomme, salt og peber. Smag saucen til.
 

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.